Ieškai lengvos ir skanios idėjos pusryčiams, vakarienei ar užkandžiui? Šie sumuštiniai ne tik gardūs, bet ir praturtinti baltymais.
Pasiruošimo laikas20 minutes min
Gaminimo laikas14 minutes min
Porcijos: 2
- 180 g. grūdėtos varškės
- 70 g. fermentinio (arba kito jūsų pasirinkto) sūrio
- 45 g. saldžiosios paprikos
- 1 vnt. mažo raudono svogūno
- 1 v. š. petražolių arba krapų (smulkintų)
- 0.5 a. š. persilado (arba kito jūsų pasirinkto prieskonio)
- Druskos pagal skonį
- 4-5 riekelės duonos ar batono
Sutarkuokite fermentinį sūrį.
Smulkiai supjaustykite svogūną, papriką ir žoleles.
Į dubenį sudėkite grūdėtą varškę, tarkuotą sūrį, svogūną, papriką ir žoleles.
Pagardinkite druska bei prieskoniais ir viską gerai išmaišykite.
Masę tolygiai paskirstykite ant duonos ar batono riekelių.
Dėkite į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys ir gražiai paskrus (~15 min).