Jei ieškai šilto, jaukaus ir egzotiško patiekalo vakarienei – šis indiško stiliaus troškinys su vištiena, batatais ir kokosų pienu yra puikus pasirinkimas! Jis ne tik kvapnus, bet ir sotus, pilnas švelnių prieskonių aromatų bei kreminės tekstūros.Kodėl verta išbandyti šį troškinį? Lengvai paruošiamas, nereikalauja sudėtingų ingredientų. Skonis subalansuotas – saldumas iš batatų, švelni vištiena, egzotiškas kokosų pieno švelnumas ir indiški prieskoniai. Puikus pasirinkimas šaltam rudens ar žiemos vakarui.
Supjaustykite vištieną gabaliukais ir pamarinuokite mėgstamais prieskoniais.
Susmulkinkite svogūną, česnaką ir imbierą, o batatus supjaustykite kubeliais.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite vištieną ir atidėkite į šalį.
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną, tuomet sudėkite česnaką, imbierą, trumpai pakepinkite. Įmaišykite prieskonius ir pakepinkite, kad atsiskleistų aromatai.
didelį puodą supilkite vandenį, konservuotus pomidorus, avinžirnius, batatus ir svogūnų bei prieskonių masę. Pavirkite apie 5 minutes.
Sudėkite vištieną ir troškinkite dar apie 20 minučių, kol batatai suminkštės. Pagal poreikį pasūdykite.
Supilkite kokosų pieną, užvirinkite.
Krakmolą ištirpinkite šaltame vandenyje ir supilkite į troškinį.
Maišykite, kol sutirštės.
Patiekite karštą su ryžiais arba šviežiomis daržovių salotomis.
Patarimai
Jeigu mėgsti aštresnį skonį, gali įdėti truputį čili pipiro ar čili dribsnių.